Medlemshjälp

help-login

Instant Messenger (IM)

F

Hur gör jag för att använda Instant Messenger?

S
Vår tjänst “snabbmeddelanden” ger våra Platina och Guld medlemmar möjligheten att chatta med andra medlemmar som är online i realtid. De snabbmeddelandena fungerar tillsammans med meddelandefunktionen. Samtliga meddelanden som du sickar genom att använda dig av tjänsten ”snabbmeddelanden” sparas i din utkorg för referens.

För att se vilka medlemmar som är online, klicka på "### medlemmar online" länken på sidans topp.

När du söker på webbsidan, så kommer en ikon att visas på medlemmens profil om medlemmen är online då du befinner dig på sidan.

Om en medlem som du är intresserad av är online, och du vill skicka ett snabbmeddelande, så kan du klicka på ikonen för snabbmeddelanden. Panelen för snabbmeddelanden kommer att öppnas längst ned på din skärm.

snabbmeddelande – vänligen klicka för att se en större version av bilden” border=

Skriv ditt meddelande i boxen längst ned i panelen, och tryck sedan på enter eller ”Skicka”-knappen. Detta kommer att notifiera medlemmen att de har ett nytt meddelande. Om de svarar på ditt meddelande, så kommer det att visas omedelbart i din panel för snabbmeddelanden.

Medlemmens namn och foto kommer att visas på toppen av panelen för snabbmeddelanden. För att se mer information om personen som du pratar med, klicka på medlemmens namn. Detta kommer att öppna medlemmens profil.

Om du chattar med mer än en person på samma gång så kan du endast ha en panel öppen på en och samma gång. En liten notifikationsbubbla kommer att dyka upp om du mottar ett meddelande från en medlem vars panel du inte har öppen då meddelandet anländer.

Du kan markera texten i ett meddelande som du får genom att klicka och dra med din mus, för att sedan klistra in texten i ett annat dokument, om du önskar att förvara textmeddelandena.

Vänligen notera att om du är en Standard medlem, så kan du inte initiera konversationer över snabbmeddelanden. Du kan dock fortfarande få snabbmeddelanden från Guld och Platina medlemmar, och svara efter att en konversation redan har påbörjats.